Kifutó fonalak

Ebben a kategóriában a kifutó fonalakat egy helyen találod meg.

 

Ezek közös jellemzője, hogy egy idő után már nem kaphatók.

 

A kifutó fonalak között akad olyan, amiből még évekkel később is kapható egy vagy több árnyalat, de előfordul, hogy eltűnnek bizonyos árnyalatok, és ekkor derül ki, a gyár kifuttatta az adott színt.

 

Itt azokat a fonalakat találod, amelyek teljes egészében meg fognak szűnni. A gyártó raktárkészletének elfogyása után többé nem lehet beszerezni ezeket. 

A kifutó fonalak különböző árnyalatai nem egyszerre tűnnek el, egyes népszerűbb színek már akkor sem kaphatók, amikor kiderül, az adott fonal a következő katalógusban már nem fog szerepelni. Más árnyalatokból még hónapokig, egyes esetekben évekig van raktáron kisebb mennyiség.

Azt, hogy valamelyik fonal adott árnyalatával ez hogy lesz a jövőben, sajnos nem tudni.

Ezért is fontos, hogy egy munkához megfelelő mennyiségű fonalat vásárolj, ez a mondás nem csak a gyártók marketing fogása.

 

Ha a kifutók között szereplő fonal érdekel, írj! Meg tudom nézni/kérdeztetni, hogy van-e még raktáron az általad keresett fonalból.

Figyelem!

Nem minden fonalnál vállalom, hogy egy csomagolási egységnél (általában 500 gramm) kevesebb rendelése esetén beszerzem azt.

Ennek oka, hogy ha egy fonal kifut, korlátozott a színválasztéka, beszerezhetősége, és a "maradék" szinte eladhatatlan. Évekig is eltart, mire egy adott árnyalat utolsó 10-30 dkg-ja elfogy.