Schachenmayr fonalak

Schachenmayr fonalak

 

A Schachenmayr, rövidebb néven smc fonalak magas minőségű, kézi kötésre, horgolásra alkalmas kötőfonalak.

A gyártó a fonalakból több fonalcsaládot alakított ki. Ezek megnevezése szerepel a fonalakon is. 

Sajnos, nem következetes a címkézés, így van, ahol a fonalcsalád neve szerepel elöl, és alatta a konkrét fonal neve, és van, ahol ez fordítva lett elhelyezve, tehát fent a fonal neve, alatta a fonalcsalád neve.

Pl. a Catania fonal neve az, hogy Catania, nem Catania Originals. A Catania fonal az original fonalak csoportjába tartozik, de a neve Catania. Ugyanígy, a Bravo fonal neve a Bravo, a fonalcsaládja az Originals.

Ezzel ellentétben a Bravo Baby fonalak címkéjén fent a Baby Smiles szerepel, és alatta a konkrét fonal neve. Például Bravo Baby 185. A Bravo Baby fonalaknál a szám nagyon fontos, ebből tudjuk megállapítani, melyik fonalról is van szó. A fenti esetben a 185 azt jelenti, az 50 grammos gombolyagban 185 méter fonal van. Nem csak ez az egy vastagság van Bravo Baby fonalból, 100 és 135 méteres gombolyagok is vannak, ezek vastagabb fonalak, mint a 185.

A fonalak neve biztos, az, hogy a gyártó mikor, milyen koncepció szerint változtatja a kollekciók megnevezését, és azok csoportosítását, nem látható előre. Az áruházban a konkrét fonalnevek szerepelnek, az, hogy az Originals, Fashion, Baby Smiles vagy másik kollekcióba tartozik, nem. Egy konkrét fonalnév csak egy kollekcióhoz tartozik, tehát vásárláskor nem kell attól félni, hogy a Bravo néven említett fonal esetleg 2-3 vagy több kollekcióban is szerepel. Tehát a fonal neve teljesen egyértelművé teszi, melyik fonalat kívánja megvásárolni a vevő.

 

Jelenleg a következő kollekciók szerepelnek a palettán:

  • Originals (sokféle célra alkalmas, könnyen kezelhető fonalak
  • Fashion (Kiváló minőségű fonalak divatszínekben, különböző effektekkel az egyedi ötletek megvalósításához.)
  • Merino (Szuper lágy, kiváló minőségű és könnyen kezelhető fonalak a legszebb alkotások készítéséhez - a fonalak jellemzője az "EasyStart".)
  • Baby smiles (A legpuhább, bőrbarát és könnyen kezelhető minőségi fonalak, amelyeket
    babák számára terveztek.)
  • Wash+Filz-it! (Fonalak mindenfajta kreatív nemezeléshez. Ideális szokatlan alkotások készítéséhez, a divattól az otthoni kiegészítőkig.)
  • a legújabb pedig a Mix&knit koncepció (Különböző fonalak alkalmazása egyetlen projekt elkészítéséhez, ezzel is egyedivé téve az elkészült darabot.)

 Az egyszerűeség kedvéért az áruházban a Schachenmayr fonalak kategóriája nincs tovább bontva, itt együtt található meg az összes Schachenmayr fonal.

(Az áruházban nem szerepel az összes, katalógusban szereplő fonal, de bármelyik MEZ kötőfonalat be tudom szerezni. A ritkábban vásárolt fonalaknál csak a gyári csomagolási egység szerinti mennyiségre tudok rendelést felvenni. Ez általában fél kg, de egyes fonalaknál ennél kevesebb, illetve több fonal van egy zacskóban.)