Makramé tanfolyam

799045

1 alkalmas makramé tanfolyam kezdőknek

 

A makramé sokadik virágzását éli.

 

Ha még az elején vagy, nem tudod az alapvető csomókat, akkor itt a helyed!

A legfontosabb csomókat meg tudod tanulni egy foglalkozáson.

Hogy ne áruljak zsákbamacskát:

  • hogyan hurkoljuk fel a fonalat egy másik fonalra vagy falikép esetén a tartólécre.
  • váltott laposcsomó
  • spirálcsomó
  • sorcsomó

 

Ha ezeket tudod, akkor már nagyon szép karkötőket tudsz készíteni, de a nyaklánc sem fog ki rajtad. Természetesen az egyszerűbbek, mert itt is a legfontosabb a gyakorlás. :-) 

 

A folyamon személyes részvétel szükséges, akkor vásárolj belőle, ha Budapesten részt tudsz venni a tanfolyamon!

 

Időpontot emailben egyeztetünk!

Ha nem magadnak vásárlod a tanfolyamot, akkor kérlek, majd írd meg, ki fog jelentkezni időpontegyeztetés miatt.

 

Ha további kérdésed van, tedd fel!

910723

Tematikus makramé tanfolyam

Ismered a makramé alapcsomókat? 

Szeretnél továbblépni? Nem az a probléma, hogy a csomókat elkészítsd, hanem az, hogyan számolj, vagy hogyan fejezed be a munkát? 

Tetszenek a karkötők, de eddig csak a fonás, megkötés, és karon maradás leszakadásig stílust követted? Szeretnél olyan karkötőt, amit bármikor le tudsz venni? Esetleg olyat, aminek elkészítésekor nem kell tudnod pontosan a szükséges méretet?

 

Háromféle tanfolyam közül választhatsz.

 

  • Az egyikben a faliképekről tudhatsz meg többet, néhány mintát megbeszélve, egy kisebb faliképet el tudunk készíteni közösen, elegendő, ha már legalább 1 csomót el tudsz készíteni, a másik kettőt könnyen meg tudod tanulni.
  • A második tanfolyam a virágtartókról szól. Nagyon egyszerű virágtartó is készülhet, ahol szinte makramézni sem kell, a terv az, megbeszéljük a fontosabb tudnivalókat a virágtartó készítésével kapcsolatban, és elkészítünk egy nem túl hosszú virágtartót. Megtanulod, hogyan alakítsd ki a felső részét, és a kaspót/virágcserepet tartó részt, valamint azt, milyen lehet a virágtartó alja, az eldolgozás.
  • A harmadik tanfolyam a karkötőkészítés rejtelmeibe vezet be. Hogyan számolod ki a szükséges anyagmennyiséget, munka gyöngyök felhasználásával, különböző kapocs készítési módszerek. 

 

A faliképhez és virágtartóhoz hozni kell az anyagot, ami lehet vastag spárga, 3 mm-nél vastagabb poliészter zsinór, vagy egyéb, vastag zsinór/kord. A lényeg, ne legyen túl merev, mert meg kell tudni csomózni, ugyanakkor ne is csússzon, mert akkor nem tartja a csomókat. (selymes tapintású anyag nem jó)

Ha nincs zsinór, a munkához tudok biztosítani 35 Ft/méter áron, de előre jelezd, hogy gondoskodni tudjak a megfelelő mennyiségről.

 

A karkötőhöz 1 mm-es viaszolt szál, 2 mm-es szatén selyemzsinór, de Catania fonal is használható. Ezeket vagy hozod, vagy megvásárolod a webáruházban. Gyöngyöt tudok bitosítani a munkához.

 

A folyamon személyes részvétel szükséges, akkor vásárolj belőle, ha Budapesten részt tudsz venni a tanfolyamon!

 

Időpontot emailben egyeztetünk!

Ha nem magadnak vásárlod a tanfolyamot, akkor kérlek, majd írd meg, ki fog jelentkezni időpontegyeztetés miatt.

 

Ha további kérdésed van, tedd fel!

4 500 Ft
Téma
Sorrend: