Prym ergonomikus kötőtűk

Megérkeztek a Prym ergonomikus körkötőtűi!

A kötőtűk új generációja!

Ha eddig figyelemmel kísérted az elmúlt majdnem másfél év történéseit, akkor biztos emlékszel rá, a tavaly márciusi bejelentés után nagyon vártuk a forradalmian új kötőtűket.

Sajnos a tavalyi karácsonyi szezonra nem érkeztek meg, 2017 év eleje óta a zoknitűk és a hosszú tűk kaphatók. Aki kipróbálta ezeket, elégedett, és elmondja, mennyire más ez a tű. A formája, a kiképzése, az anyaga mind újdonság. 

Azelőtt hallottál már olyan tűről, aminek csak egy részének metszete háromszög? Ráadásul műanyagból, nem fából. Vagy arról, hogy a tű közepén csúszásgátló rész van? No és a kis bigyó a tű végén? Az a kis csepp alakú valami, ami a fotókon eléggé ijesztő, de a valóságban sokkal kisebb. Gondolj bele, ha a tű 2-3-4 mm, akkor az a cseppecske mekkora lehet? Nem egy labda. :-)

Ha pedig kíváncsi vagy, és dolgozni kezdesz a tűvel, azt tapasztalod, hogy nagyon jó vele dolgozni. Tenyérbe mászó, akarom mondani illő a kiképzése, nem zavar az, hogy háromszög a forma, sőt, nem csúszik ki a kézből. A kis csepp a végén pedig igazából észrevehetetlen, csak az tűnik fel, milyen könnyű a szembe bökni, és hogy nem csúszik vissza a tűről a szál.

Többen arról számoltak be, hogy a kötésképük sokkal szebb, mint szokott lenni. 

A tű hihetetlenül könnyű, és a kisebb méreteknél érezhető, hogy a rugalmas. Hosszában. Nem kell megijedni, nem hajlik vagy törik el, amikor kötsz vele, csak meg kell szokni, hogy nem merev fém az anyaga.

Az pedig, hogy a két tűt egymásba lehet pattintani úgy, hogy a két tűvég nem engedi lecsúszni a szemeket a tűről, egyszerűen fantasztikus ötlet!

A csomagolás is nagyon szép. Elegáns, letisztult. Szép kis papírdobozban vannak a tűk, az egyenes, a zokni és a körkötőtű is. A doboz belső kiképzése olyan, hogy védje és rögzítse a tűt, hogy szállítás, tárolás során ne sérüljön meg.

Most már a körkötőtűk egy része is rendelkezésre áll!

A 80 cm-es hosszúságot gyártják jelenleg, a 4,5 mm és feletti méretekben.

4,5; 5; 6; 7; 8; 9; 10 mm-es méretben találod meg az áruházban is.

A körkötőtű a fentieken túl is hozott változást a régebbi tűkhöz képest. A damilról van szó. Mikor kezdtél kötni? Esetleg emlékszel az NDK körkötőtűkre? És arra, hogy milyen trükköket vetettünk be azért, hogy a damilja kiegyenesedjen? :-)

Aztán jöttek a jobb damilok, amik nem kunkorodnak, jelzem a Prym szép, fényes körtűinek is ilyen jó minőségű, puha damilja van.

Az ergonomikus körkötőtűk újfajta damilt kaptak. Persze nem tudom, mennyire helyes damilnak nevezni azt, ami acélból készült. Igen, finom, vékony, puhán hajló acélból készült damilja van a tűnek. Ahogy kiszeded a dobozból, máris szétugrik, és semmi, egy pirinyó kanyar sincs benne. Megfizethetetlen. :-) A többire meg ugye ott a tudjuk mi.

Nagyon jó dolgozni a körtűvel! Próbáltam a 4,5 és a 9 mm-es tűt is. Még a csipkemintánál a két szem összekötésénél sem volt gond a két szem alá szúrással, bogyó ide vagy oda.

Ha megkapod a szépen csomagolt körtűdet, arra kérlek, ne ess neki a doboznak, és ne próbáld az egyik hegyénél fogva kirántani a tűt, mert nem fog sikerülni. Én csak úgy tudtam kiszedni, hogy a dobozt kinyitva a tartó kartont is kihúztam, és abból szépen kiszedtem a tűt. Akkor értettem meg, tényleg biztonsági a csomagolás.