Ajándékötletek

Megérkeztek a Prym ergonomikus körkötőtűi!

A kötőtűk új generációja!

Ha eddig figyelemmel kísérted az elmúlt majdnem másfél év történéseit, akkor biztos emlékszel rá, a tavaly márciusi bejelentés után nagyon vártuk a forradalmian új kötőtűket.

Sajnos a tavalyi karácsonyi szezonra nem érkeztek meg, 2017 év eleje óta a zoknitűk és a hosszú tűk kaphatók. Aki kipróbálta ezeket, elégedett, és elmondja, mennyire más ez a tű. A formája, a kiképzése, az anyaga mind újdonság. 

Azelőtt hallottál már olyan tűről, aminek csak egy részének metszete háromszög? Ráadásul műanyagból, nem fából. Vagy arról, hogy a tű közepén csúszásgátló rész van? No és a kis bigyó a tű végén? Az a kis csepp alakú valami, ami a fotókon eléggé ijesztő, de a valóságban sokkal kisebb. Gondolj bele, ha a tű 2-3-4 mm, akkor az a cseppecske mekkora lehet? Nem egy labda. :-)

Ha pedig kíváncsi vagy, és dolgozni kezdesz a tűvel, azt tapasztalod, hogy nagyon jó vele dolgozni. Tenyérbe mászó, akarom mondani illő a kiképzése, nem zavar az, hogy háromszög a forma, sőt, nem csúszik ki a kézből. A kis csepp a végén pedig igazából észrevehetetlen, csak az tűnik fel, milyen könnyű a szembe bökni, és hogy nem csúszik vissza a tűről a szál.

Többen arról számoltak be, hogy a kötésképük sokkal szebb, mint szokott lenni. 

A tű hihetetlenül könnyű, és a kisebb méreteknél érezhető, hogy a rugalmas. Hosszában. Nem kell megijedni, nem hajlik vagy törik el, amikor kötsz vele, csak meg kell szokni, hogy nem merev fém az anyaga.

Az pedig, hogy a két tűt egymásba lehet pattintani úgy, hogy a két tűvég nem engedi lecsúszni a szemeket a tűről, egyszerűen fantasztikus ötlet!

A csomagolás is nagyon szép. Elegáns, letisztult. Szép kis papírdobozban vannak a tűk, az egyenes, a zokni és a körkötőtű is. A doboz belső kiképzése olyan, hogy védje és rögzítse a tűt, hogy szállítás, tárolás során ne sérüljön meg.

Most már a körkötőtűk egy része is rendelkezésre áll!

A 80 cm-es hosszúságot gyártják jelenleg, a 4,5 mm és feletti méretekben.

4,5; 5; 6; 7; 8; 9; 10 mm-es méretben találod meg az áruházban is.

A körkötőtű a fentieken túl is hozott változást a régebbi tűkhöz képest. A damilról van szó. Mikor kezdtél kötni? Esetleg emlékszel az NDK körkötőtűkre? És arra, hogy milyen trükköket vetettünk be azért, hogy a damilja kiegyenesedjen? :-)

Aztán jöttek a jobb damilok, amik nem kunkorodnak, jelzem a Prym szép, fényes körtűinek is ilyen jó minőségű, puha damilja van.

Az ergonomikus körkötőtűk újfajta damilt kaptak. Persze nem tudom, mennyire helyes damilnak nevezni azt, ami acélból készült. Igen, finom, vékony, puhán hajló acélból készült damilja van a tűnek. Ahogy kiszeded a dobozból, máris szétugrik, és semmi, egy pirinyó kanyar sincs benne. Megfizethetetlen. :-) A többire meg ugye ott a tudjuk mi.

Nagyon jó dolgozni a körtűvel! Próbáltam a 4,5 és a 9 mm-es tűt is. Még a csipkemintánál a két szem összekötésénél sem volt gond a két szem alá szúrással, bogyó ide vagy oda.

Ha megkapod a szépen csomagolt körtűdet, arra kérlek, ne ess neki a doboznak, és ne próbáld az egyik hegyénél fogva kirántani a tűt, mert nem fog sikerülni. Én csak úgy tudtam kiszedni, hogy a dobozt kinyitva a tartó kartont is kihúztam, és abból szépen kiszedtem a tűt. Akkor értettem meg, tényleg biztonsági a csomagolás.

 

Ajándékot keresel?

Ajándékot olyan valakinek, aki szeret és tud kötni-horgolni? Ez a fonal remek ajándék lehet számára! Nem kapni minden boltban, különleges, szép, és szórakoztató vele a munka.

Lehet, magának nem veszi meg, mert előbb még sok más projektet akar befejezni. Azért kicsit mindenkinek álma egy szépséges fonalgombolyag, amit kézbe véve lehet álmodozni, mit is készítenék belőle. 

Miről is van szó? Olvasd el, mit jelent a fonaltorta!

 

Sokan szeretik a színátmenetes fonalakat. Egy gombolyag, és mégis csíkos lesz az elkészült darab.

Ezt még tovább lehet fokozni, úgy, hogy egy-egy színből sokkal hosszabb szakasz egy szín, a gombolyag pedig a megszokott 50-100 gramm helyett 150-200 gramm. 

Mindehhez egy kevésbé megszokott gombolyítási mód tartozik, aminek hatására a fonal úgy néz ki, mintha egy torta lenne.

Ez a fonaltorta. Angolul Cakes a neve ezeknek a fonalaknak.

 

Sokáig irigykedve néztem én is, Amerikában milyen jópofa fonalat lehet kapni. Aztán néhány hónap múlva én is tudtam venni ilyen típusú fonalat.

Sőt, azonnal többfélét is!

 

Az egyik fajta fonal gyapjút is tartalmaz, ez a

Cakes Wool.

Több árnyalat közül tudsz választani.

 

 

Ilyen az egygombolyagos kendő:

A másik fajtája a pamut-akril keverék, nagyon vékony fonalfajta, sőt, nem is csak egy szálból áll, hanem négyből. Ezek a szálak nincsenek összesodorva, és a 4 szál teszi lehetővé, hogy a színek átmenete szinte észrevétlen legyen.

 

Ez a fonal több árnyalatban is megtalálható az áruházban. Akár a kéket, akár a fekete-fehéret vagy a drappos színeket keresed, megtalálod.

Néz meg a színeit!

 

 

Bármelyiket is választod, egy különleges fonallal lepsz meg valakit, akár magadat. :-)

Egy gombolyag fonal, plusz egy sáltű komplett ajándék! Kérheted díszcsomagolással is.

 

 

Ajándékötletek

 

Tanácstalan vagy? Lekésted az ajándékvásárlást?

Van néhány ötletem!

 

 

Most kezdenéd a kötést vagy horgolást? Esetleg valakit megajándékoznál egy kisebb csomaggal, amiben fonal és tű is van?

Erre itt találod a megoldást: https://www.fonalbolt.com/horgolo-koto-csomagok

 

Sapkahorgoláshoz is találsz alapcsomagot, fonallal, tűvel, leírással.

https://www.fonalbolt.com/Sapkahorgolo_kezdokeszlet

 

Makramézol? Makraméhoz való ajándékot keresel?

https://www.fonalbolt.com/Nagy-makrame-csomag

https://www.fonalbolt.com/makrame-ekszer-csomagok

 

 

Ajándékozz tudást, élményt!

 

https://www.fonalbolt.com/Sapkatitkok_konyv

https://www.fonalbolt.com/Horgolas-tanfolyam-3-alkalom

https://www.fonalbolt.com/Horgolas-tanfolyam-1-alkalom

 

Letölthető anyagok, melyek az utolsó pillanatban is megvásárolhatók, ha Pay-Pal fizetést választasz. Az utolsó utáni pillanatban történő vásárláskor nem árt, ha telefonálsz is, mert nem ülök állandóan a gép előtt, de ha szólsz, és a fizetés megtörtént, máris küldöm a fájlt!

https://www.fonalbolt.com/letoltheto-tudasanyag

 

Az ajándéknak való termékeket össze is gyűjtöttem egy helyre:
https://www.fonalbolt.com/ajandekotletek

 

Raktáron levő fonalat, horgolótűt, kötőtűt, kötőkeretet, kis kötőmalmot, horgolóvillát is választhatsz!

Nézz szét bátran!