Planned Poolingra alkalmas fonalak

A Planned pooling egy olyan horgolási vagy kötési technika, amivel a színes fonalakból különféle mintás darabokat tudunk készíteni.

A munka nem gyors, de a végeredmény meglepő. Egy fonalat használva lesz mondjuk kockás takarónk. Nincs színváltás, új fonal, hímzés, bármi, ugyanazzal a fonallal dolgzunk végig.

Számolást, tervezést, pontos munkát követel ez a technika.

A színátmenetes fonalak közül kevés alkalmas rá, mert a fonal festésének "támogatnia" kell a technikát. Ez azt jelenti, a fonalban mindig ugyanolyan hosszúak a külöböző színű szakaszok, és ugyanolyan sorrengben követik egymást.

 

Nézet:
Sorrend:
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
281358

Catania color - 224 rio mouline

 

A Catania fonal színes változata, telt, élénk  színekkel. Vidám, nyári színek.

 

100% pamut fonal, a megszokott Catania minőség.

 

A Fonal jól kombinálható a Catania egyszínű változataival is.

 

 

Sorrend:

A pooling ismert jelenség a fonalaknál. Lehet, már észrevetted, hogy a color fonalak önmaguktól valamilyen mintát adnak ki. Ez a minta nem szabályos, és nem mintaként szokták emlegetni, hanem úgy, hogy a fonalban a színek szigeteket képeznek. Ezt a kirajzolódást általában kerülni szoktuk, és ennek érdekében ajánlja a gyártó azt, hogy pl. egy pulóvert egyszerre 2-3 gombolyagból készíts, és néhány soronként cseréld a gombolyagokat, így elkerülhető az, hogy összefüggő szigetek alakuljanak ki.

Itt viszont a minta lesz a lényeg, amit a fonal festése magától kiad.

A minta megtervezéséhez online eszközöket is találsz a neten. A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni, milyen hosszúságú az ismétlődő fonal, a színeket fel kell jegyezni, az öltéseket megszámolva lehet a programot rávenni, hogy mutassa meg, mikor, milyen minta fog keletkezni.

A planned pooling kötés vagy horgolás nagy figyelmet kíván, és nem túl gyors munkavégzést tesz lehetővé. El kell találnia  tűméretet, és figyelni kell, hogy a szükséges számú szemet készítsük el egy-egy színnel. Ehhez sokszor "csalni" kell, lebontani, szorosabban vagy lazábban visszadolgozni, esetleg egy plusz ráhajtást alkalmazni.

A végeredmény viszont mindenért kárpótol, olyan darabod lesz, amiről mindenki azt hiszi, sok gombolyagból, sok színváltással készítetted, te pedig csak mosolyogsz, nem, ez ugyanabból a fonalból készült végig, egy árnyalatból.