0,5 mm-es poliészter viaszolt szálak

Viaszolt szál - 0,5 mm

Más néven poliészter kord. Angolul a neve: Waxed Polyester Cord.

Ha nézed az ékszerkészítős makramé videókat, akkor gyakran látod, hogy 0,5 mm-es szállal dolgoznak. Ez az a szál. A fotón nem látni az arányokat, így kénytelen vagy elhinni nekem, hogy ez a szál 0,5 mm-es, nem vastagabb.

Ha kétségeid vannak arról, mekkora is 1 mm, kérlek nézd meg vonalzón, szabócentin, mert igen csalóka tud lenni az elképzelés. Van, aki amikor meglátja a 0,5 mm-es szálat a valóságban, elképed, ez ilyen vékony? És elmondja, vastagabbra gondolt, és mutat egy kb 3-4 mm vastag fonalból készült karkötőt a kezén.

 

Általában megfelelő az 1 mm-es viaszolt szál, azonban lehet, hogy finomabb, vékonyabb darabot szeretnél készíteni. Ekkor jó szolgálatot tesz a vékonyabb szál. 

Kisebb gyöngyöt tudsz használni, nem annyira merev a kész darab.

 

Poliészterből készült, igen finom, kellemes vele dolgozni, viszont gyakorlatot kíván. Ha kezdő vagy, az első, tanuló darabokhoz 1 mm-es szálat javaslok.

A beszerezhető színek is változnak az idők során, és egy későbbi beszerzésből ugyanazon színnek is lehet, hogy eltérő árnyalata lesz.

Nagyobb mennyiséget (50-100 méter) nem biztos, hogy tudok adni egy-egy színből. 

Normál és fluoreszkáló változatokat találsz a az áruházban

Nézet:
Sorrend:
Raktáron
Raktárkészlet:
60 m
381612

Viaszolt poliészter kord 0,5 mm - fehér

 

Makramé, mikromakramé készítésére, ékszerkészítésre használható, 0,5 mm vastagságú polészter szál.

 

Finom, selymes, erős. Akár csomózáshoz, akár ékszerkészítéshez használhatod. Víztől óvni kell!

A szín szinte világítóan hófehér. Ha tompább fehéret szeretnél, az ivory színt ajánlom.

 

 

 

 

Sorrend:

A rendelhető legkisebb mennyiség 2 méter. Hidd el, ez csak akkor elég bármire is, ha nyaklánc szálaihoz használod, több sorosan, esetleg egy nagyon vékony kis karkötő jön ki ennyiből.

A videókban általában megadják a felhasznált szálak mennyiségét, hosszát. Ne spórolj, mert nem tudod toldani láthatatlanul, és később nem biztos, hogy ugyanolyan árnyalatot tudsz vásárolni. 

Ezeknél a szálaknál a színek beszerzésenként eltérőek lehetnek, még akkor is, ha ugyanaz a szín elvileg. Sokszor már nem is kapható az adott árnyalat, vagy más gyártótól származik. Itt nem számíthatsz olyan állandóságra, mint a fonalaknál, ahol éveken át kapható egy szín.